Luft til vand varmepumpe

I dag findes der generelt mange forskellige måder at opvarme sit hjem på. En luft til vand varmepumpe er en af de mest effektive og billige metoder, og her kræver det altså blot at man har gulvvarme eller radiator i huset.

Mange har også olie- eller gasfyr, men hvis man har det, kan det ofte være en god idé at udskifte dette med en luft til vand varmepumpe. Det er der egentlig flere grunde til, men først og fremmest vil det spare dig for en masse penge. Derudover er der ikke det store besvær med luft til vand varmepumpen, da den er forholdsvist nemt at installere, hvilket også kun tager et par dage.

Det smarte med en luft til vand varmepumpe er også, at du udelukkende behøver at installere den, og så kan den ellers fremover passe sig selv. Det kræver derfor ikke en masse vedligeholdelse og arbejde at have den, da den blot opvarmer huset via den naturlige varme i luften.

Selvom en luft til vand varmepumpe kører på strøm, så vil du stadig opleve at elregningen er væsentlig mindre end normalt, da den for hver kWh, den bruger, vil levere hele 3 kWh varmeenergi. Prisen på en luft til vand varmepumpe varierer og afhænger også i allerhøjeste grad af selve varmepumpens effekt, men man kan godt regne med at skulle slippe mellem 70.-90.000 kr. Hvilket dog kan spare sig selv ind i løbet af en forholdsvis kort årrække.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *