Varme og kulde

man floating on water photo edit

Derude i provinsen kender de ikke så meget til de moderne produkter, som anvender teknologi og den slags. De har godt nok internet. Og de shopper da også. Men mest helt almindelige produkter. Og skal de have fat i noget, der er avanceret, så er mentaliteten altså, at de gerne vil se produktet først. Sådan live. Så de kan røre ved det og se det i brug. Der vil jo ofte være en kompetent person i forretningen, der kan demonstrere det for dem. Derfor er du nu i et dilemma.

Ligner en sovepose

Din nevø har nemlig sendt dig en mærkelig sovepose. Han kalder den for et tæppe. Og jo, du kan godt se, at det er et tæppe. Men det er altså ikke sådan et varmetæppe, som du købte sidste år. Det skal ikke forbindes med en stikkontakt. Der er sådan en fjernstyrer – ligesom den du har til TV-apparatet. Men du kan vikle det helt om dig. Lukke dig inde i det. Lige som i en sovepose.

Din nevø, har forklaret dig, at det er et saunatæppe fra Optima Sport, fordi du kommer til at svede, når du bruger det. Altså, er det ikke grunden til at man bruger tæpper, tænker du. Et tæppe skal da holde en varm – ellers er det jo bare en pyntegenstand. Du har læst instruktionerne for brugen af tæppet adskillige gange. Der er noget, du ikke helt forstår. Hvordan kan et tæppe hjælpe dig af med det værste af smerterne? For det skriver de altså i manualen, at det kan. De taler om hjælp til smertelindring.

Godt for blodcirkulationen

Jo, du forstår godt det, de skriver om, at varmen forøger blodcirkulationen, hvilket kan være en af de vigtigste faktorer for, at smerter fortager sig, da blodgennemstrømningen sørger for dels udrensning og dels at musklerne slapper af. Men derfra og så til færre smerter – ja du er skeptisk.
Du har også set i manualen, at du skal sørge for at tæppet er rent, når du tager det i brug. Hver gang. Der er også instrukser til, hvordan du nemmest rengør tæppet. Det er helt fint. Men hvorfor skal et saunatæppe rengøres så tit? Mormors hjemmehæklede tæppe skal da kun vaskes i ny og næ. Et saunatæppe skal holdes rent, fordi du sveder i det. Sved indeholder alle de giftstoffer, som du helst ikke vil slæbe rundt på – inde i kroppen eller på din hud. Så hold det rent.

Måske gøre som i Finland med et isbad

Og så – og det er næsten det værste: Du har også læst i manualen, at du ikke bør bruge dit nye saunatæppe i længere tid end højest en time ad gangen. Altså, hvad skal det nu sige? Kan du ikke få lov til at tage en ordentlig morfar? Sådan efter søndagsfrokosten? Jo, da, det kan du. Bare ikke i saunatæppet. Grunden er, at hvis du falder i dyb søvn, så kan du risikere, at du bliver totalt dehydreret. Og det vil du ikke. Dehydrering kan være farligt for dit liv. Så brug saunatæppet fornuftigt og følg de instrukser, som manualen giver dig. Du bliver glad for dit saunatæppe, selvom du lige nu er meget skeptisk overfor det. Du kan i øvrigt gøre det helt finsk ved at købe et lille isbad – se her.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *