Både børn og voksne har gavn af at lægge puslespil

Der er mange fordele ved at lægge puslespil

Det er flere gavnlige egenskaber forbundet med at lægge puslespil.

Og uanset om du er barn eller voksen vil du kunne få noget ud af at nørkle med at pusle de små brikker på plads.

I det følgende vil vi prøve at kigge lidt på nogle af de færdigheder man kan opnå/træne ved at lægge puslespil og samtidig give nogle referencer til, hvor der kan findes yderligere information om emnet.

 

Motorik

Specielt mindre børn og voksne i deres livs efterår eller folk, som har været/er ramt af sygdom, som påvirker deres motoriske evner vil have godt af at lægge puslespil. Det er god træning for fingrene at skulle placere puslespilsbrikker de helt rigtige steder.

Mønster- og farvegenkendelse

Det er ikke bare fingermotorikken, som trænes, når man lægger puslespil.

Også evnen til at genkende mønstre og farver udvikles, når man pusler og skal få det hele til at passe sammen.

Koncentration

Endnu en evne, som puslespillene kan være med til at styrke, er koncentrationsevnen. Det kræver nemlig en hel del koncentration, når man lægger puslespil. Og som bekendt er det en god idé at udøve de færdigheder, som man gerne vil optræne.

Afslappende

Det er afslappende at lægge puslespil. Når man koncentrerer sig om at få lagt brikkerne på plads slapper man samtidig godt af og glemmer ofte en masse af hverdagens bekymringer, stress og jag.

Tålmodighed

At lægge puslespil træner tålmodigheden. Alle som er vant til at lægge puslespil ved, at man ikke kommer langt uden tålmodighed 😊

Fællesskab

Det er både hyggeligt og samlende at lægge puslespil i fællesskab. Udover, at det er sjovt at pusle brikkerne på plads sammen, giver det også en god anledning til an masse god snak.

Mere viden om puslespil

Er du interesseret i puslespil og vil du gerne vide mere om emnet? Så kan vi anbefale hjemmesiden puslespil.dk. Her finder du masser af information om puslespil generelt samt om flere større områder indenfor emnet.

Også på Wikipedia er der mere god info at hente. På siden findes der bl.a. mere info omkring de mange gavnlige egenskaber ved at lægge puslespil.

Hvor kan man købe puslespil

Et af de steder, hvor man finder det absolut største udvalg af puslespil, er hos hyggeonkel.dk. De har tusindvis af forskellige puslespil på lager, som det kan ses på siden her: https://www.hyggeonkel.dk/puslespil/.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *