Det er ofte gåsebiller som ødelægger den pæne græsplæne

Stort set alle husejere foretrækker at holde græsplænen pæn. Det er dog ikke altid lige til, da der kan opstå flere komplikationer.

Rigtig mange haveejere er specielt plaget af de små gåsebiller, der bor i græsplænen. De trives specielt bedst i sandet jord, men også haver med andre jordbundsforhold slipper dog ikke for disse små dyr, da de også her kan udgøre et større problem.

Det er dog ikke de voksne gåsebiller, der er det største problem – gåsebillelarverne, der lever af at spise græsrødderne, er det største problem. Når gåsebillelarverne spiser af græssets rødder, så dør græsset simpelthen, og man ender ud med at få en have med store brune områder, der simpelthen er rent dødt græs.

Det er dog ikke lige til at bekæmpe gåsebiller, og der findes generelt ikke en hurtig og nem løsning på det. Hvis først græsplænen er blevet invaderet af græsbiller, kræver det en lang og sej kamp at få græsplænen fri for dem igen. Det er ikke muligt at holde gåsebillerne væk fra græsplænen, men man skal i stedet satse på at skabe nogle jordforhold som er umulige for gåsebillerne at leve i. De kan eksempelvis slet ikke leve i fugtig jord, så det gælder om at være kreativ og derefter finder man så nøglen til hvordan man bekæmper gåsebiller.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *