Hvepse er ikke skadedyr

De fleste mennesker er bange eller har respekt for hvepse. Hvem er ikke blevet stukket af en hveps og hvem kan ikke huske, hvor ondt dette gør og endda i op til flere dage efterfølgende. I Danmark har vi 7 forskellige arter af hvepse. Hvepse er ”flokdyr” og lever sammen i grupper på samme måde som bier. Hvepsene passer på hinanden og deres afkom eller unger.

Når man ser et hvepsebo, vil man kunne se, at hvepsene har bygget dette af en fint tyndt papiragtigt materiale. Der er tale om en slags papir, som hvepsene skaber fra afgnavet træ. Hvepse tygger på træet og blander dette med deres spyt og materialet bliver efterfølgende til tyndt papir. En hvepsebo er rund i form og de flyver ind i boet for neden, hvor der er et hul. Et hvepsebo er nemt at genkende, når man ser det gemt i haven eller oppe i gavlen af huset. Hvepse lever af søde sager, gammelt kød, andre dyr og nektar og er på denne måde også en vigtig del af naturen – da de er med til den årlige befrugtning af planter, afgrøder og blomster.

Husoghavesiden.dk har en glimrende artikel om hvepse, som det kan være en god idé at læse inden sensommeren, hvor der er størst chance for at komme i nærkontakt med de til den tid dovne og aggressive hvepse.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *