Frankrig og levealder

Jeg har altid elsket Frankrig – og livsstilen i særdeleshed i Frankrig. Jeg er som oftest af sted mindst en gang om året. Jeg elsker Nice området, og det er ikke svært at finde billige flybilletter til Nice fra Danmark. Vil du flyve rigtig billigt til Nice? Tjek her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/frankrig/nice/

 

Hvad er det så, der får franskmændene til at leve længere på trods af, at de spiser ost og smør og drikker vin? Og kun cirka 15% er overvægtige – sammenlignet med for eksempel USA, hvor det er over 35%, der er overvægtige. Her er et par bud på det:

Derfor lever franskmænd længere

Det at spise sundt er en del af kulturen, og børn lærer det, lige fra de er små. Franskmænd spiser generelt små portioner og får et stort måltid mad – typisk til frokost. Det gør, at man har resten af dagen til at forbrænde.

 

Franskmændene gør det at gå til en del af deres daglige rutiner. De går en lang tur, når de for eksempel går tur med deres hund og tager ofte trapperne i stedet for elevatoren. En frisk gåtur er god motion uden at belaste dine led.

 

Mere end halvdelen af voksne franskmænd drikker vin dagligt. De drikker dog i dag mindre, end de gjorde tidligere. At drikke vin daglig i moderate mængder gavner dit kardiovaskulære helbred og er med til at modvirke demens. Du kan drikke 2-3 glas om dagen. Drikker du mere, har det den modsatte effekt.

 

I Frankrig køber man i høj grad også ind fra markederne og lokale butikker, så kvaliteten af maden er højere. Brød fra bageren, kød fra slagteren, ost fra majeriet etc.

 

Ved måltiderne er der tid til at slappe af, og det foregår uden stress og jag. Man tager sig tid til at være sammen og tale om dagen, der er gået.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *