Genoptræning af tennisalbue

Genoptræning af tennisalbue

Du har et job, hvor du skal lægge en del data ind i en database. Det er ikke et job, som en robot kan programmeres til, da nogle af dataene kan være duplikater. Du og din kollega sidder ved hvert sit skrivebord – men overfor hinanden. Det er rart at have en, som du kan tale med, når I er i tvivl om noget.

Tennisalbue

I dag taler I dog også om tennisalbuer. Din kollegas mand har fået en tennisalbue. Det er i det mindste, hvad hun siger. Hun fortæller dig, imens hun også kører rundt med musen for at kopiere og indsætte oplysninger fra et skema til et andet, at han kom hjem fra squash i går aftes og hans arm var rimeligt hævet.

De havde været på skadestuen, hvor plejepersonalet havde lagt armen i en slynge – og givet hendes mand noget smertestillende. Han er sygemeldt nu, og skal først på arbejde igen i næste uge, når hævelsen er faldet. Men han må ikke bruge armen i rigtig lang tid. I snakker sammen om den uheldige mand, som nu er uarbejdsdygtig på grund af en tennisalbue. Du kender ham godt. En sympatisk fyr. Men lidt doven i det. Du har svært ved at forestille dig, at han løber rundt efter en bold på en lille bane.

Fysioterapi til albuen

Du spørger din kollega, om hun så ikke skal finde en fysioterapeut i København til ham, så kan få god genoptræning, når han må bruge armen igen?

Din kollega smiler og siger – ”Åh, den tid den sorg. Der er intet hastværk. Vi skal nok finde en god fysioterapeut. Det handler bare om, at han skal lære at bruge venstre hånd i stedet for højre.”

Ja, det er jo rigtigt nok, at han må lære at bruge den arm og hånd, der dur. Du tænker, og spørger dig selv, om det virkelig er en tennisalbue, eller om der kunne være tale om et knoglebrud. Det er jo slet ikke usandsynligt, at manden faldt under squash-kampen.

Du fortæller ikke din kollega, hvad du tænker. Men der er da lidt pudsigt: Tennisalbuer fremkommer da ikke sådan lige pludseligt. De opstår og kommer ligesom snigende. Det ved du nemlig godt. Du har engang selv haft en tennisalbue. Dengang var det som om, smerten startede som en lille irritation ved albuens yderside. Den irritation blev bare stærkere og stærkere. Den blev til en smerte. Og den var uudholdelig. Så du søgte hjælp hos lægen. Fik at vide, at du skulle starte hos en fysioterapeut for at få trænet de muskler i underarmen, der er svage. Og det skulle du ikke vente med.

En god klinik i Valby

Tværtimod, du kunne godt starte hos den fysioterapeut i Valby, som din læge henviste dig til, med det samme. Og det er faktisk godt, for de har ellers meget travlt og tilbyder også mange slags professionel massage til de engelsktalende i København: Copenhagen Massage.

Du tror ikke rigtig på, hvad din kollega har sagt. Hendes mand har ikke en tennisalbue. Han har muligvis brækket armen og trænger til at hvile sig. Du ved dog også, at din kollega kan finde på at overdrive eller at forvrænge sandheden en gang imellem – især hvis hun keder sig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *