Rumsteren på loftet

Husmår på loftet

Husmår eller mus på loftet – det er ikke altid helt nemt at vide. Men du har med stor sandsynlighed en af de to på loftet hvis du hører gnavelyde og bankelyde. Hører du gnaven og kradsen er det oftest mus eller rotter, og hører du flere høje bankelyde og lyde af et væsen som spurter hen ad loftet gulvet, så er det sandsynligvis en mår. Grunden til at du har besøg af den ene eller anden gnaver, er fordi at de har fundet sig et hul eller en sprække de kan kravle op ad eller i gennem.

Søger varmen

Alle gnavere søger den huslige varme som der netop er på loft og i f.eks nogle garager. Det er selvfølgelig op til og hen ad vinteren at de søger ind, men i nogle tilfælde har de simpelthen besluttet sig for permanent ophold og logi. Har du adgang til loftrummet kan du derfor undersøge nærmere ved at få øje på gnaveren eller dens efterladenskaber. De er nemlig ikke helt ens. En husmår efterlader afføring som er lidt længere og større af karakter end den som musen efterlader. Mårens ekskrementer er meget identiske til pindsvin lort eller afføring fra en lækat eller mårhund. En husmår efterlader ligeså rester fra andre små gnavere som den æder. Har du en mårhund eller rotteunger / museunger, så er det lidt mere vanskeligt at spotte forskellene hvis de ikke er til stede. Selvom husmår jager om natten og indtil morgenen, er det oftest i de sene aftentimer til tidlige morgentimer at man kan høre måren på loftet. Lyden kommer fra dens bevægelser rundt på loftet, og fra lyden den skaber ved at rive og kradse i isoleringen på loftet. Som i øvrigt er en af dens hovedaktiviteter når den er “ hjemme “.

Husmår er til stor gene

Hvis du har en husmår på loftet – eller mistanke herom, er det forståeligt at den er til gene for boligens beboere. Ty dog endelig ikke til hurtige og nemme løsninger mod en gnaver som husmåren. Mange vil forsøge at skille sig af med en husmår ved brug af billige håndkøbsmidler eller ved brug af teknikker man har læst sig til. I sandheden er den eneste løsning som altid virker, at få professionel assistance fra din lokale skadedyrsservice. Når en skadedyrstekniker – læs mere her: https://chrisal.dk/husmaar – bekæmper husmår, er det med fokus på at handle etisk og blot fordrive husmåren frem for at ihjelslå den på unødvendig og brutal vis. Det vigtigste er dog at få lukket de huller og kanaler som gnaverne bruger til at komme ind på dit loft.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *