Musik og lyd

Vores naboer er på ferie i Grækenland lige for tiden, men deres søn, William, på 18 år er blevet hjemme for at passe sin skolegang på gymnasiet. Han er en kvik ung fyr, som altid er meget høflig og betænksom overfor os andre her på vores fredelige villavej.

Den betænksomhed kom også til udtryk for nogle dage siden, da han ringede på døren hos os og spurgte, om det ville genere os, hvis han sammen med nogle kammerater kom til at spille lidt høj musik den følgende aften, som var en fredag. Selvfølgelig vil det da ikke genere os, svarede jeg, for I skal da også have lov til at give den lidt gas en gang imellem. Og så mindede jeg ham om, at han nok også hellere måtte advare naboerne til den anden side, men det havde han allerede gjort.

Det blev fredag aften, og jeg kunne fra terrassen se, at Williams kammerater ankom og slæbte forskellige musikinstrumenter ind i huset. Jeg kom i tanker om, at jeg vist havde glemt at give Williams advarsel om høj musik videre til hende, men hun smilede bare og havde samme holdning til de unge menneskers udfoldelser, som jeg selv har.

Men der var nu forbavsende stille i lang tid, men efter aftensmaden tog de unge mennesker fat på deres musik, som man godt kan tillade sig at betegne som hård rock. Lyden fra en elektrisk guitar var i hvert fald temmelig skarp i tonen og trængte klart igennem den stille og lune aften, som vi dog fortsatte med at nyde på terrassen.

Og det gik lidt efter lidt op for mig, at de unge mennesker faktisk spillede ganske godt, selv om den type musik afgjort ikke er min foretrukne. Jeg har tidligere flere gange kunnet høre, når William har øvet sig på sit keyboard, og det har jeg faktisk nydt, men det er normalt også noget mere afdæmpet musik, han spiller, når han er alene.

Min kone spøgte lidt med, at vi da kunne stoppe noget vat i ørerne, hvis det blev for slemt med larmen fra den åbentstående terrassedør hos naboen, men vi var nu enige om, at vi nok kunne klare larmen, da det bestemt ikke er noget, vi normalt oplever fra Williams side, og han havde jo også været så hensynsfuld at advare os om det.

På et tidspunkt spidsede jeg ører, for det virkede næsten virtuost, da en af de unge fyre begyndte at traktere det trommesæt, som jeg godt havde set blive slæbt ind i huset. Ham, der spillede på trommerne var i hvert fald virkelig dygtig, og selv om larmen var temmelig kraftig, var det en nydelse at høre på hans trommesolo. Mon ikke de alle handler hos Danguitar.dk?

Da klokken nærmede sig 22 kom William ud på terrassen og råbte over til os, at nu skulle de nok skrue ned for deres højtalere, så vi ikke ville få forstyrret nattesøvnen. Min kone og jeg var enige om, at det var en god oplevelse, at en ung fyr på 18 år optræder så hensynsfuldt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *