Hvad med støjen?

Forleden fik jeg en henvendelse fra en musikskole. De vil gerne lave en stor konference, der skal fokusere på at give oplysning om, hvor værdifuldt det kan være at kunne spille på et instrument. De har fået utroligt mange henvendelser fra mange private, som gerne vil lære at spille et instrument. Især under lock-down har de haft mange henvendelser. Og det er faktisk ret forståeligt. Social afstand og den dermed følgende ensomhed, som mange har oplevet, har ført til, at mange har søgt efter veje væk fra ensomheden. Musik er en god vej. Og det er en af konferencens temaer. De vil også gerne have en workshop, der skal fokusere på, hvordan man kan lære at spille på et instrument ved at bruge mange af de nye platforme, der er dukket op. Altså du ved de der platforme, der underviser via internettet.

Spændende opgave!

Det er en spændende opgave, fordi jeg har aldrig før lavet et event, hvor lyd og musik er i fokus.
De events, jeg har lavet for forskellige foreninger eller organisationer, har altid været meget fokuseret op, enten erfaringsudveksling og det skrevne ord.

I dette tilfælde handler det også om erfaringsudveksling. Men ikke på det skrevne. Mere på lyd og musik. Det stiller nogle krav til de konferencelokaler, som musikskolen har brug for.

Jeg har søgt på nettet – som sædvanlig: ”Konferencelokaler København”. Men jeg har endnu ikke haft held til at finde et lokale, som har de rigtige faciliteter, som musikskolen har brug for.

Udstyret tæller

Mange af konferencelokalerne har audiovisuelt udstyr. Men den del, som handler om lyd, er som regel ikke godt nok til at kunne give konferencedeltagerne den oplevelse, som musikskolen gerne vil give dem.
I nogle tilfælde er der ikke mulighed for, at de kan spille et stykke musik højt nok, så deltagerne virkeligt kan høre.

Det pudsige er, at musikskolen også har bedt mig om at finde et lokale, hvor der er ret god lydisolering, så de kan sætte et ministudie op, så deltagere, der vil, selv, kan prøve at optage lyd / musik, de laver.

Bedste konferencelokaler

Jeg har dog fundet et lokale, som er velegnet. Problemet er bare, at det ligger i et tæt beboet område, og jeg er lidt nervøs for, om det vil volde problemer. Der vil blive skruet op for lydstyrken under konferencen. Vil det give de omkringboende problemer? Det er dem her: https://mbkkursuslokaler.dk/konferencelokale/

Jeg er ikke fri for at tænke, at det vil det. Men findes der en løsning?
Umiddelbart kan jeg tænke på to løsninger:
1: Jeg må bede musikskolen om at dele ørepropper ud til alle husstande i området omkring lokalet. I en afstand af mindst 50 m.
2: Jeg må bede musikskolen om at sørge for at købe høretelefoner til alle deltagere, så de kan få lyden rent ind uden at hele området bliver forstyrret.

Hvilken løsning er billigst? Ørepropperne. Men hvilken løsning er mest effektiv: Høretelefonerne. Så hvad gør jeg? Det er noget af en nød at knække.

Jeg kan ikke gøre andet end at ringe op til musikskolen og forklare dem problemet. Give dem mine forslag og, så høre, hvad de vælger.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *