Workwear til den moderigtige mand

Det var tilbage i det herrens år 1922, at tøjmærket Dickies blev skabt. Mændene bag tøjmærket hed E.E. Dickie og C.N. Williamson – og i starten hed mærket Williamson-Dickie Manufacturing. Efter nogle år blev navnet dog ændret til det lidt mere tilgængelige ”Dickies”, som er blevet så berømt i dag. Dickies oplevede massiv vækst allerede fra åbningsdagen, og det blev endnu vildere, da virksomheden begyndte at producere uniformer til de amerikanske soldater under Andens Verdenskrig.

Efter Krigen måtte mændene bag Dickies sande, at det var det private marked der nu skulle udforskes – og som sagt, så gjort. Dickies gjorde sit indtog med arbejdstøj, og senere hen blev det til almindeligt hverdagstøj også.

I dag kender vi Dickies som streetwear, der er lavet til unge mænd. Kendetegnende for mærket er den gode kvalitet, og at de har beholdt de klassiske ’work pants’ i kollektionen. Det giver om noget en retro-effekt, og vidner om tøjmærkets stolte og lange traditioner.

Hvad skal du købe fra Dickies?

Jeg er nok lidt biased, for jeg ejer selv rigtigt meget tøj fra Dickies. Jeg har altid holdt af streetwear-stilen, og jeg finder, at Dickies’ kollektioner som udgangspunkt altid falder i min smag. Det vigtigste – og dermed det første – du skal have investeret i, er naturligvis den klassiske work pant. Det er en slags chino, hvor stoffet dog er mere slidstærkt og tykkere. Er du til streetwear, så kommer du ikke udenom denne model. Og som en ekstra gulerod, så kan du også finde den klassiske work pant fra Dickies i shorts.

Hvis du har fået dine work pants på plads, så er det på tide at kigge lidt efter noget overtøj. Jeg er særligt vild med skjorter fra det amerikanske tøjmærke, da de sidder tilpas løst (uden at være oversized), og fordi de klassiske skovmandsskjorter altid har haft en speciel plads i mit hjerte.

Slutteligt så kan jeg anbefale en baseball tee fra Dickies, som du finder i deres nyeste kollektion. Den er superfed til sommerens komme, og så er den topmoderne lige nu.

Hvad med dig? Har du nogle must-haves fra amerikanske Dickies?

Stock (3)

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *