Brug for en forsvarsadvokat

Det startede egentlig som almindelige – måske lidt grove – drengestreger. Du ved sådan noget med at bombe folks postkasser nytårsaften. Eller at stjæle en plade chokolade nede i kiosken. Men det har udviklet sig i en rigtig dårlig retning. Min dreng er blevet tiltalt for grov vold og tyverier. Han er 13 år. Vi skal til møde i ungdomskriminalitetsnævnet i næste uge sammen med vores advokat – https://bjsj.dk/ungdomskriminalitetsnaevnet/. Jeg ved ikke, helt hvordan jeg skal forholde mig. Mest af alt har jeg mest lyst til, at min dreng bare indrømmer, at han er gået ned ad en forkert vej. Han skal tage sin straf, og så skal han videre. Og jeg skal blive bedre til at holde ham fast på løfterne, som han allerede har givet mig om, at han nok skal holde op med at være sammen med de andre i den bande. Det kan jo udvikle sig til noget rigtigt grimt: Sådan noget med knivstikkeri. Eller endnu værre skyderier. Det er jo noget, man hører om oftere og oftere.

En strafferetsadvokat måske?

Egentlig har jeg overvejet, om jeg skal kontakte en strafferetsadvokat og få nogle gode råd til, hvordan jeg skal forholde mig. Det vil muligvis være det fornuftigste at gøre. Men har jeg råd til det? Det kniber med økonomien. Vi sidder hårdt i det. Og råd fra advokater er dyre. Min kusine, som havde brug for råd i forbindelse med sin skilsmisse for nogle år siden, fandt en advokat i Fredericia. Hun betalte mange penge for at få hjælp. At hun så også fik god hjælp, er kun godt. Men hun var godt nok lidt for hårdt spændt for i månederne, efter at skilsmissesagen var overstået.

Finansiering?

Gad egentlig vide, om jeg kan få et lån til advokatbistand. Tror det næppe. Ikke i en sag, der er relateret til straffelovens paragraf 276. (Den handler om tyveri!) Hvad gør jeg? Ringer jeg til min far, og spørger ham til råds? Han er en klog mand. Vil sikkert gerne gøre, hvad han kan, for at min søn kommer på ret køl igen. Måske kan han låne mig penge, så jeg kan betale en god advokat.

Den bedste forsvarsadvokat tak

I første omgang bliver jeg vist nødt til bare at tage en dyb indånding og komme til tåls med, at jeg skal til møde i ungdomskriminalitetsnævnet snart. Sammen med min dreng. Min eksmand kommer også. Jeg fortalte ham om mødet i går. Han blev selvfølgelig chokeret – og gal i hovedet på mig. Som om at han slet ikke har nogen skyld i, at vi er gået fra hinanden, og det er gået ud over vores dreng. Han burde lige stoppe op og tænke sig om. Det er da klart, at drengen bliver skør i hovedet, når hans far lige pludseligt ikke gider at have noget med ham at gøre, fordi der er kommet to papdøtre ind i hans liv.

I næste omgang vil jeg så sætte mig ved min pc og finde en god forsvarsadvokat. Det mindste jeg kan gøre er at ringe til en og få en kort samtale og viden om, hvor stort en advokats honorar er i sådan en sag.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *