Zoologiske haver rummer masser af lærdom

En zoologisk have er en fantastisk måde at lære børn en masse om dyr på helt tæt hold.

De zoologiske haver kan være en kilde til både viden, undren og beundring blandt unge såvel som voksne, og det kan være et ganske inspirerende sted at tage hen og nyde hinandens og dyrenes selskab.

Zoologiske haver bidrager i visse tilfælde desuden også til rehabilitering af sårede dyr og videre avl af truede arter.

Sådan bidrager zoologisk have til børn

En tur i zoologisk have bidrager til børns viden, forståelse og undren, både i forhold til dyr specifikt, men også i forhold til resten af naturen og dens fauna og flora.

Zoologiske haver giver børn adgang til dyr, de ellers aldrig ville kunne se i virkeligheden, og at se dem som de er, kan give dem ærefrygt og respekt for naturen. Faste ture i zoologisk have kan gøre børn til mere respektfulde og miljøbevidste mennesker, idet de lærer om, hvad der er på spil, hvis de ikke passer på naturen og dens mange ressourcer.

Omgang med dyr er desuden en god måde at lære børn om manerer og omsorg, samt give dem varige minder, der vil glæde dem langt ind i voksenlivet. Det kan også hjælpe dem senere hen, for eksempel på gymnasiet og universitetet, med en interesse for biologi og lignende fag.

Skoleudflugt til zoologisk have

Mange skoler benytter udflugter til zoologiske haver som en del af undervisningen. Og det er der naturligvis god grund til at gøre. Læren om naturen og dyrene er noget af det vigtigste, som vi kan bibringe børnene – og de kan få en stor del af denne læring gennem deres besøg i zoo.

En del zoologiske haver tilbyder også skoleklasserne mulighed for at overnatte i parken. På den måde kan børnene rigtig føle sig i et med naturen og dyrene. Det er en super god idé, som mange heldigvis har fået øjnene op for og benytter sig af.

Der er mange gode kvaliteter for børn i at besøge zoologiske haver – det er bare om at komme afsted, så ofte det kan lade sig gøre.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *