Folk har stress

Vi bor i et land, som er i en alvorlig økonomisk krise. Det startede for knapt 10 år siden, hvor den daværende statsminister tilkaldte den Internationale Monetary Fund (IMF) for at få hjælp til at låne penge, så landet kunne betale af på en statsgæld, der havde sneget sig gevaldigt op. Det kom som et lyn fra en klar himmel.

Krise

I løbet af de næste 6 måneder lukkede mange små og mellemstore virksomheder. Skattetrykket som følge af de strukturelle reformer, som IMF foreskrev, blev for stort. Arbejdsløsheden steg gevaldigt. Fra omkring 10 % nåede den på et år op omkring 28%. Det er meget. Ungdomsarbejdsløsheden var især et problem. Landets politikere havde aldrig lært at tænke pro-aktivt.

Nu her, efter ca. 10 år og mange reformer, ser det ud, som om at tingene er ved at vende. Men det tager tid. Det positive, som jeg vil fremhæve, er, at ungdomsarbejdsløsheden er faldet. Fra ca. 60 procent er vi nu nede på omkring 25%. Det er stadig for højt, men det fortæller, at noget flytter sig.
Desværre er der stadigvæk mange unge, som er meget deprimerede. Man kan se, at de får lidt lommepenge af deres forældre, bedsteforældre eller familiemedlemmer. De sidder der på caféerne og spytter i timevis i en kop kaffe. De har intet håb. Effekten er, at psykisk sygdom er almindeligt.

Stresscoaching er nødvendig

Selvmordsraten er for opadgående. De unge har stress og kan ikke forstå, hvad der sker. De er bitre, og det ser for mig ud, som om at de ikke tør prøve nye ting af. Nogle gør. Det er sandt. De har ofte succes og udvikler små virksomheder, der har en god fremtid. Men mange har virkeligt brug for stresscoaching. De burde få det tilbudt gratis af staten. Det ville sikre, at økonomien styrkes og beskyttes. Og at de finder en fremtid.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *